الگوریتم paraphrasing چیست

تقریبا همه افراد می‌دانند که موتور جستجوی گوگل به صورت مداوم و بی وقفه الگوریتم‌های جدیدی به بازار سئو ارائه می‌کند. الگوریتم‌های قدیمی نیز به صورت پیوسته در حال تغییر هستند. اگرچه اغلب الگوریتم‌های گوگل تاثیر بسیار زیادی بر بهبود تجربه کاربری داشته‌اند، اما برخی از آن‌ها آسیب بسیار زیادی به نتایج جستجو وارد کرده‌اند.

جدیدترین الگوریتم گوگل که اخیرا معرفی شده است، الگوریتم (Paraphrasing) یا الگوریتم ترجمه (یا بازنویسی) گوگل نام دارد. این الگوریتم قادر است محتوای وب سایت شما را با وب سایت سایر رقبا ترکیب کند. به این ترتیب، یک محتوای جدید و بازنویسی شده از سایت شما و رقبا تولید خواهد شد که بسیار جامع بوده و بیشتر مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد.

هر چقدر محتوای سایت شما کامل‌تر باشد، احتمال اینکه در معرض دید موتور جستجوی گوگل قرار بگیرید و امتیاز بالایی دریافت کنید بیشتر است. در ادامه قصد داریم به طور کامل در رابطه با الگوریتم (Paraphrasing) صحبت کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

الگوریتم بازنویسی گوگل چیست؟

این الگوریتم یکی از جدیدترین ابتکارات موتور جستجوی گوگل است که کار شما را برای تولید محتوا راحت می‌سازد. بدیهی است که این نرم افزار نمی‌تواند محتوایی مانند محتوای یک نویسنده حرفه‌ای در اختیار شما قرار دهد. این الگوریتم هم اکنون در اختیار همه افراد قرار ندارد و صرفا توسط گوگل مورد استفاده قرار می‌گیرد. این الگوریتم تا حدودی محتوا را خلاصه می‌کند و بخش‌هایی از محتوا که دارای جملات و عبارات نامناسب است را حذف می‌کند.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این الگوریتم این است که صرفا به بازنویسی مطالبی می‌پردازد که با سوالات و ابهامات کاربران مرتبط است. هدف اصلی این الگوریتم، پاسخگویی به سوالات کاربران و رفع نیاز آن‌ها است. زمانی که یک سوال را در گوگل تایپ می‌کند، موتور جستجوی گوگل به دنبال مناسب‌ترین پاسخ می‌گردد و آن را به شما نشان می‌دهد.

این ویژگی گوگل باعث می‌شود برخی از سایت‌هایی دیگر که توضیح کامل‌تری دارند، نشان داده نشوند. الگوریتم بازنویسی گوگل نیز دقیقا بر همین اساس عمل می‌کند. الگوریتم (Paraphrasing) برای بازنویسی یک پاراگراف ابتدا کلمات کلیدی مهم و عبارت‌های اصلی را شناسایی می‌کند. سپس به سراغ کلمات کلیدی و عبارات‌های فرعی می‌رود.

انواع متد الگوریتم Paraphrasing

الگوریتم بازنویسی از دو متد خاص برای بازنویسی جملات استفاده می‌کند. اولین متد خلاصه استخراجی و دومی خلاصه انتزاعی نام دارد.

خلاصه استخراجی

در روش خلاصه استخراجی، این الگوریتم بخش‌های مهم متن را با استفاده از ربات‌های هوشمند خود انتخاب می‌کند. هدف این است که حجم محتوا با خلاصه نویسی و استخراج مطالب مهم تا حد زیادی کاهش یابد.

خلاصه انتزاعی

در روش خلاصه انتزاعی، بخش‌های انتخاب شده متن مجددا به شکل دیگری نوشته می‌شود. با این وجود، تحقیقات روی این الگوریتم نشان می‌دهد نتیجه نهایی کامل نیست و باید مطالب دیگری به متن بازنویسی شده اضافه شود. اخیرا مقاله‌ای در رابطه با همین مسئله چاپ شد. نتایج این مقاله نسان می‌دهد الگوریتم بازنویسی، تنها ۳۳ درصد از کل محتوا را پوشش می‌دهد. این الگوریتم به صورت همزمان از هر دو متد استفاده می‌کند.

مهم‌ترین مشکل هنگام استفاده از متد خلاصه استخراجی است. هوش مصنوعی به کار رفته در الگوریتم (Paraphrasing)، به صورت خودکار بخش‌های مهم محتوا را تشخیص می‌دهد. در صورتی که بخش‌های زیادی از محتوا خلاصه شوند، مطلب آنطور که باید به کاربر توضیح داده نخواهد شد. کما اینکه بازنویسی به تنهایی بر خلاصه سازی متن موثر است. بنابراین، محتوای اولیه تا حد زیادی کوچک می‌شود و در نهایت بخش محدودی از محتوا برای کاربر نمایش داده خواهد شد. این مسئله نشان می‌دهد ویژگی‌های الگوریتم بازنویسی باید در آینده توسعه پیدا کند.

نمونه الگوریتم Paraphrasing

برای اینکه بهتر متوجه عملکرد این الگوریتم شوید، برای شما یک مثال می‌زنیم. اخیرا یکی از مشاوران برجسته زنان و زایمان در کشور ایرلند تصمیم گرفت وب سایتی با محتوای جامع راه اندازی کند. این وب سایت متعلق به پروفسور «شین هیگینز»، استاد بیمارستان ملی زایمان ایرلند بود. یکی از گروه‌های سئو در کشور ایرلند تصمیم گرفت عملکرد الگوریتم بازنویسی گوگل را در این وب سایت مورد بررسی قرار دهد. در قدم اول، باید سوالاتی که ممکن بود کاربران در موتور جستجوی گوگل سرچ کنند، پیش بینی می‌شد.

به عنوان مثال، اگر کاربر عبارت "نقایص مادرزادی چیست؟" را در موتور جستجوی گوگل وارد کند، صفحاتی نمایش داده می‌شوند که به هیچ وجه دارای توضیح دقیق نیستند و صرفا به توضیح کلی می‌پردازند. این مسئله نشان می‌دهد الگوریتم (Paraphrasing) پاسخ دقیقی را به کاربران نشان نمی‌دهد. بلکه به دنبال پاسخ‌های مختصر و مفید است. این الگوریتم باید صفحاتی که به طور کامل درباره نقایص مادرزادی توضیح می‌دهند را نمایش می‌داد. اما صفحاتی را استخراج کرد که شامل توضیح دلایل احتمالی نقایص مادرزادی هستند.

در صورتی که کاربر تصمیم بگیرد روی لینک وب سایت کلیک کند و وارد صفحه شود، با عنوان «نقص مادرزادی چیست» روبرو خواهد شد. یعنی بخشی از محتوای که مربوط به علل نقایص مادرزادی بود، در فهرست نتایج جستجو نمایش داده شد، اما عنوان اصلی و مد نظر کاربر داخل محتوای سایت قرار داشت و در فهرست نتایج جستجو نمایش داده نشد. این مسئله نشان می‌دهد الگوریتم بازنویسی کار خود را به درستی انجام نداد و بخش درستی از محتوا را بازنویسی نکرد. در این حالت، کاربر باید زمان بیشتری برای جستجو مطلب مورد نظر خود صرف کند.

نظر گوگل درباره الگوریتم Paraphrasing

گوگل اخیرا یک مقاله تحقیقاتی درباره عملکرد الگوریتم (Paraphrasing) ارائه کرد. در این مقاله، به طورکامل بیان می‌شود که این الگوریتم می‌تواند مقاله‌های ویکی پدیا به زبان انگلیسی را به صورت خلاصه‌ای از چند سند کوچک نمایش دهد. این مسئله از یک سو بسیار جالب است و از سویی دیگر آسیب بسیاری به وب سایت‌ها وارد می‌کند. برخی از نویسندگان معتقد هستند اینکار نوعی سرقت ادبی است. گاهی اوقات ممکن است الگوریتم محتوای چند وبلاگ را با یکدیگر ترکیب کند. در این حالت سبک نگارش چند نویسنده با یکدیگر ادغام خواهد شد.

بسیاری از نویسندگان علاقه دارند سبک نگارشی خود را حفظ کنند و از ترکیب کردن چند سبک نگارشی دوری می‌کنند. با این حال، گوگل به وب‌سایت‌هایی که با این الگوریتم همکاری می‌کند پاداش می‌دهد. به همین دلیل است که برخی نویسندگان با این الگوریتم همکاری می‌کنند تا رتبه بندی بیشتری بدست آورند.

آیا الگوریتم Paraphrasing به سئو سایت آسیب می زند؟

یکی از بزرگترین ابهاماتی که برای بسیاری از سئو کاران ایجاد شده است، درباره تاثیر این الگوریتم بر سئو وب سایت است. همانطور که گفته شد، موتور جستجوی گوگل به سایت‌هایی که با این الگوریتم همکاری کنند رتبه بهتری اعطا می‌کند. در حالی که ما می‌دانیم محتوای طولانی و کامل رتبه بیشتری در گوگل دارد. این یک تناقض بزرگ است که بعد از پیدایش الگوریتم بازنویسی برای سئوکاران ایجاد شده است. تحقیقات نشان می‌دهد اکثر وب سایت‌ها دارای صفحاتی با محتوای طولانی در حدود دو یا سه هزار کلمه هستند.

طی چند سال گذشته، موتور جستجو گوگل به سایت‌هایی که از محتوای طولانی‌تری استفاده می‌کردند رتبه بیشتری اختصاص می‌داد.زیرا این سایت‌ها می‌توانند به سوالات و ابهامات کاربران به طور کامل پاسخ دهند. البته علاوه بر محتوای متنی، محتوای بصری مثل تصاویر نیز نقش مهمی در ارتقا رتبه یک وب سایت دارند. در حالی که بسیاری از وبلاگ‌های گوگل بالای ۲ الی ۳ هزار کلمه هستند، الگوریتم بازنویسی محتوایی بسیار خلاصه شده و مختصر به کاربر عرضه می‌کند. به این نوع محتوا اصطلاحا محتوای نازک گفته می‌شود.

محتوای نازک، محتوایی است که اطلاعات آن کاملا خلاصه و مفید هستند. این دسته از مقالات رتبه بندی پایینی در موتور جستجوی گوگل دارند. زیرا در اغلب موارد مورد توجه کاربران قرار نمی‌گیرند. بنابراین هر چقدر موتور جستجوی گوگل روی الگوریتم بازنویسی تمرکز کند، احتمال اینکه توسط بسیاری از کاربران نادیده گرفته شود زیاد است. زیرا در این حالت، صرفا کلیاتی از محتوا به کاربران عرضه خواهد شد. محتوای نازک معمولا توسط سایت‌هایی تولید می‌شود که تمرکز زیادی روی خرید و فروش محصول دارند و صرفا به فرایند فروش فکر می‌کنند.

الگوریتم بازنویسی جامعه نویسندگان را تحت تاثیر قرار می دهد؟

یکی از سوالاتی که برای بسیاری از نویسندگان وبلاگ ایجاد می‌شود این است که آیا الگوریتم جدید گوگل حرفه شغلی نویسندگان را به خطر می‌اندازد؟ در پاسخ باید بگوییم این الگوریتم هیچگاه نمی‌تواند نتایجی مانند دست نوشته‌های انسانی داشته باشد. اگرچه هوش مصنوعی و ربات‌های گوگل بسیار پیشرفته هستند، اما همه آن‌ها از یک چیز بزرگ به نام هیجان و تجزیه و تحلیل عاطفی بی بهره هستند. نویسندگان علاوه بر بازنویسی محتوا، از قدرت تخیل خود برای تکمیل محتوا و نوشتن وبلاگ استفاده می‌کنند.

علاوه بر این، نویسندگان محتوای یک صفحه را به شکل متفاوتی نسبت به الگوریتم بازنویسی تجزیه و تحلیل می‌کنند. به این ترتیب، مطالب منحصر به فردی در محتوای بازنویسی شده مطرح خواهد شد. اما الگوریتم (Paraphrasing) صرفا محتوای اصلی را بازنویسی می‌کند و قدرت استفاده از خلاقیت برای اضافه کردن محتوا ندارد.

علاوه بر این، نویسندگان به خوبی می‌دانند که چگونه محتوا را بر اساس علاقه کاربران بنویسند. آن‌ها تمام تلاش خود را انجام می‌دهند تا به سوالات کاربران پاسخ دهند و ابهامات مخاطبان را در بخش‌های مختلف وبلاگ رفع کنند. به همین دلیل، بنظر می‌رسد الگوریتم بازنویسی هیچگاه به عنوان یک جایگزین مناسب برای نوشتن محتوای جدید مورد استفاده قرار نگیرد. اما می‌توان برای بهینه سازی محتوای سایت و ارائه خلاصه‌ای از محتوای وبلاگ از این الگوریتم استفاده کرد.

جدید گوگل بر کدام وب سایت ها تاثیر مثبت خواهد گذاشت؟

برخی از سایت‌ها می‌توانند از این الگوریتم استفاده مفیدی داشته باشند. اگر وب سایت شما توسعه یافته است و صفحاتی با محتوای کامل دارید، می‌توانید برای خلاصه سازی محتوا از این الگوریتم استفاده کنید. الگوریتم بازنویسی، محتوای سایت شما را خلاصه کرده و یک محتوای کوتاه و مفید از هر صفحه استخراج می‌کند.

به این ترتیب، می‌توانید خلاصه‌ای از هر صفحه را به کاربران نشان دهید. کاربران قادر خواهند بود با مطالعه خلاصه هر صفحه اطلاعات مفیدی درباره محتوای داخل صفحه بدست آورند و در صورت لزوم روی آن کلیک کنند.

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل درباره الگوریتم (Paraphrasing) صحبت شد. این الگوریتم برای بازنویسی محتوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. هوش مصنوعی به کار رفته در این الگوریتم، قادر است با استفاده از خلاصه استخراجی و خلاصه انتزاعی متون طولانی را به یک محتوای جامع و کوتاه تبدیل کند. این الگوریتم برای خلاصه سازی محتوا و بازنویسی آن کاملا مناسب است. اما نمی‌تواند به عنوان یک جایگزین برای حرفه نویسندگی مناسب باشد.

زیرا هوش مصنوعی الگوریتم بازنویسی قادر به استفاده از خلاقیت نیست و صرفا همان محتوای اصلی را خلاصه می‌کند. با توجه به اینکه اکثر الگوریتم‌های گوگل در حال توسعه و بروزرسانی هستند، بنابراین باید منتظر باشیم تا بروزرسانی‌های این الگوریتم نیز وارد بازار سئو شوند و میزان اثر گذاری آن‌ها بر بهبود سئو و رتبه بندی وب سایت مجددا مورد بررسی قرار بگیرد.