ما در این مقاله سعی داریم که یک استراتژی بسیار موثر سئو را برای شما کاربران بازگو کنیم.
این استراتژی شامل ۹ قدم است :
- قدم اول: یک موقعیت برای کلمه کلیدی پیدا کنید
- قدم دوم: صفحه ی اول گوگل را انالیز کنید
- قدم سوم: یک چیز متفاوت یا بهتر خلق کنید
- قدم چهارم: به محتوای خود یک قلاب وصل کنید
- قدم پنجم: بهینه سازی سئوی صفحه
- قدم ششم: بهینه سازی برای قصد کاربر
- قدم هفتم: کاری کنید که محتوای شما عالی بنظر برسد
- قدم هشتم: لینک هایی را به صفحه ایجاد کنید
- قدم نهم: محتوای خود را توسعه و بروز کنید
قدم اول: یک موقعیت برای کلمه کلیدی پیدا کنید
بیاید اول از همه چیز با واقعیت رو در رو بشویم، رنک اول صفحه نتایج جستجو با آنچیزی که در چند سال گذشته در نظر داشتیم متفاوت است. دلیل این تفاوت این است که گوگل چیزهایی را که دلش می خواهد را به ان اضافه می کند.
برای مثال به این جستجو برای ابزار های سئو به زبان انگلیسی نگاهی بیاندازید.
اول از هر چیزی گوگل تبلیغ خود را برای شما نشان می دهد(نکته ای که وجود دارد خوشبختانه یا متاسفانه در حال حاضر گوگل بخش تبلیغات را برای ایران غیرفعال کرده است).
بعد از تبلیغات شما با ویژگی اسنیپت رو در رو می شوید.
بعد از آن جعبه ای را با مضمون «People also Ask» که معنی ان «مردم همچنین می پرسند» است که کار ان نشان دادن جستجوی های مرتبط با جستجوی شما است.
و در نهایت شما سایتی که موفق شده است رنک اول را برای پرس جوی شما در یافت کند را مشاهده می کنید.
به این دلیل شما هم می خواهید یک کلمه کلیدی با موقعیت خوب پیدا کنید. کلمه کلیدی هایی که موقعیت مناسبی دارند، کلمه کلیدای هستند که نرخ کلیک ورودی بالایی(click-through-rate یا CTR) دارند.
در صورتی که ایران تحریم نباشه یکی از راه هایی که می شود کلمات کلیدی با موقعیت مناسب را پیدا کرد این است که آن کلمه کلیدی دارای تبلیغ هایی در بالای نتایج می شود.
راه دیگر بدست اوردن CTR استفاده از سایت ahrefs.com است.
شما می توانید با وارد کردن یک کلمه ی کلیدی بفهمید که در ماه چند بار جستجو می شود. برای مثال «SEO Audit» در یک ماه گذشته 4.1 هزار جستجو داشته است. همچنین قسمت مهم تر ان این است که ۶۱٪ کاربران بر روی یکی از نتایج کلیک کرده اند.
خوب حال که ما کلمه کلیدی خود را پیدا کرده این باید به قسمت دوم مراجعه کنیم.
قدم دوم: صفحه ی اول گوگل را آنالیز کنید
حالا ما کلمه کلیدی خود را پیدا کرده ایم، وقت ان است نگاهی به صفحه اول گوگل نتایج ان بیاندازیم و ببینیم چه کسانی بر روی این کلمه کلیدی کار کرده اند و مهم تر از آن چه کار کرده اند.
هر الگویی را که مشاهده کرده اید را بررسی و یاداشت کنید. برای مثال نتایج صفحه ی موتور جستجو برای «SEO Tools» همراه با بسته هایی از ابزار سئو هستند.
احتمالا شما می نویسید که: «با تعداد زیادی لیست مواجه شده ایم»
قدم سوم: یک چیز متفاوت یا بهتر خلق کنید
هنگامی که به محتوای SEO می آید، شما دو گزینه دارید:
گزینه 1: شما می توانید چیزی متفاوتی ایجاد کنید.
گزینه 2: شما می توانید چیزی بهتری ایجاد کنید.
ایجاد یک مقاله ی متفاوت
بعضی وقت ها شما می خواهید یک چیز بهتر و بزرگتر از انچه که وجود دارد را ایجاد کنید. یا شاید تصمیم بگیرید که محتوایی را تولید کنید که کاملا متفاوت باشد. دلیل ان هم این است که خودمان خواستیم متفاوت باشیم!
برای مثال ما یک محتوا می خواهیم یک مقاله بنویسیم در باره ی: «چگونه یک لبتاب بخریم».
بعد ما جستجو می کنیم میبینیم که در نتایج نوشته N روش برای انتخاب یک لبتاب. اگه بخواهیم با این محتوا رقابت کنیم باید مقاله ی ما چند برابر بهتر از محتوای سایت های رقیب باشد، پس باید مقاله ما اینجوری باشد «۵۰ روش برای خرید لبتاب» که اصلا جالب بنظر نمی رسد.
اگر ما می خواهیم رقابت کنیم بهتر است گاهی اوقات متفاوت باشیم. برای مثال بنویسیم: «راهنمایی جامع برای خرید لبتاب». مطمئنا در صورتی که محتوای خوبی برای تهیه کنیم بازخورد بسیار عالی دریافت می کنیم.
این کار هم ساده تر است هم بهتر جواب می دهد.
قدم چهارم: به محتوای خود یک قلاب وصل کنید
حال که محتوا خود را ایجاد کرده اید، برای اینکه در سال ۲۰۱۹ بتوانید برای ان رنک کسب کنید به بک لینک احتیاج دارید.
سوالی که پیش می اید این است که چوگونه این کار را انجام دهیم. خوب واقعا کار سختی است که بتوانیم افراد را مجاب کنیم که به محتوای شما لینک بدهند.
یکی از ساده ترین راه ها این است که از افراد مختلف بخواهیم که به شما لینک بدهند.
راه دیگر ان این است که شما محتوایی ایجاد کنید که حاویی داده ها و آماری باشد که در جا های دیگر وجود ندارد. این کار مستلزم مطالعه و تحقیق است. شما می توانید با استفاده از روش های تحقیقاتی که وجود دارد ان را انجام دهید. برای مثال تحقیق میدانی انجام دهید یا از کاربران خود یا شبکه های اجتماعی بخواهید در نظر سنجی شما شرکت کنند.
در این صورت شما امار و داده ای بدست می اورید که در جای دیگری وجود ندارد و هر کس بخواهد در جایی از ان استفاده کند باید با ذکر منبع ان را انجام بدهد که همان قلاب می شود که محتوای شما را بالا می کشد.
روش دیگری که وجود دارد جلب توجه وبلاگ نویسان و خبرنگاران می باشد. با چه چیزی می توانید توجه یک وبلاگ نویس یا یک خبرنگار را به خود جلب کنید؟
با چیزهای جدید!
واضح است که وبلاگ نویس ها و خبر نگار ها می خواهند راجب به چیز های جدیدی بنویسند که توجه کاربران را به خود جلب کنند. برای اینکار خبر ان ها باید جدید باشد و کابران به ان علاقه نشان دهند.
قدم پنجم: بهینه سازی سئوی صفحه
این مرحله کاملا در باره این است که شما باید سئوی صفحه و کلمات کلیدی خود را بالا ببرید.
برای سئوی داخلی محتوا ما ۳ مورد را به شما پیش نهاد می کنیم.
لینک داخلی
لینک سازی داخلی از اهمیت بالایی بر خوردار است، به شرطی که شما ان را به خوبی انجام دهید. به طور کلی شما باید از صفحاتی که قدرت و اعتبار بالایی دارند به صفحه هایی که نیاز به قدرت و اعتبار دارند لینک بدهید.
توجه داشته باشید برای لینک دهی داخلی از متن های لنگر غنی و با ارزش استفاده کنید!
URL کوتاه همرا با کلمه کلیدی غنی
زمانی که بحث به موتور های جستجو می اید هر چه url شما کوتاه تر باشد بهتر است و در نتایج نیز همیشه URL کوتاه URL طولانی را شکست می دهد.
محتوای شما نباید بیش از ۳ مراحل از صفحه ی اصلی شما دور باشند. چون ارزش ان پایین می اید. نباید از حروف ربط استفاده کنید و بهتر است که به استفاده از کلمات کلیدی قناعت کنید. همچنین بهترین روش برای جدا سازی کلمات استفاده از خط(-) است.
سئوی معنایی
به احتمال زیاد شنیده اید که گوگل با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در حال یادگیری معنایی کلمات و جملات و ارتباط ان ها با یکدیگر است.
روشی که ما به شما پیشنهاد می کنیم این است که کلماتی که هم معنی کلمه کلیدی شما هستند را پیدا کنید و از ان ها در محتوای خود استفاده کنید. برای مثال می توانید از گوشی، تلفن همراه، موبایل در محتوای خود استفاده کنید که بتوانید هر سه کلمه کلیدی را هدف قرار بدید.
یکی از راه های هوشمندانه ی پیدا کردن کلمات مرتبط به کلمه کلیدی منتخب شما استفاده از جستجوی تصاویر گوگل است. شما می توانید کلمه کلیدی خود را در ان وارد کنید و گوگل به شما کلمات مشابه را پیشنهاد می کند.
>راه ساده دیگر این است که نگاهی به قسمت Searches related to… بیاندازید
و در آخر کاری که شما باید بکنید این است که این کلمات را به محتوای خود اضافه کنید.
قدم ششم: بهینه سازی برای قصد کاربر
یکی از نویسنده ها مقاله ای راجب به «۴ روش برای افزایش ترافیک سایت» نوشته بود. اما بعد از انتشار ان با توجه به اینکه محتوای خوبی بود و رنک خوبی در ابتدا دریافت کرد اما با بازدید کاربران مواجه نشد!
دلیل این بود که این محتوا قصد کاربران را ارضا نمی کرد.
محتوایی که برای افزایش ترافیک سایت در موتور جستجو رنک گرفته بودند، شامل لیست هایی بودند که تعداد زیادی روش برای افزایش ترافیک سایت به کاربران پیشنهاد داده بودند. کاربران فکر می کنند زمانی که محتوایی نوشته است: «۲۰ روش برای افزایش ترافیک سایت» از مقاله ای با عنوان: «۴ روش برای افزایش ترافیک سایت» بهتر است و ان را پوشش می دهد.
نویسنده این بار محتوای خود را ویرایش کرد و ۲۷ روش برای افزایش ترافیک سایت پیشنهاد کرد. چون می دانست که کاربران به دنبال اعداد و روش های بیشتری بودند که بتوانند با ان ترافیک سایت خود را بالا ببرند.
بعد از بروز رسانی مجدد محتوا مقاله ی نویسنده رنک بسیار بالایی را برای محتوا دریافت کرد و همچنین ۷۰٪ ترافیک بیشتری وارد سایت کرد.
همچنین لازم است که با جستجو کنندگان صادق باشید، بعضی از سایت ها می خواهند به هر نحوی شده است کاربر را وارد سایت خود بکنند. این اصلا کار درستی نیست چون گوگل زمانی که کاربری وارد سایت شما می شود و محتوای مورد نظرش را در ان پیدا نمی کند و دوباره به صفحه نتایج برمی گردد که وارد یک سایت دیگر بشود به سایت قبلی امتیاز منفی می دهد چون آن سایت نتوانسته است پرس جوی کاربر را پاسخ بدهد.
قدم هفتم: کاری کنید که محتوای شما عالی بنظر برسد
طراحی مهم ترین قسمت بازاریابی محتوا است. ممکن است شما بهترین محتوا را داشته باشید اما زمانی که در قالبی مانند قالب زیر به کاربران نشان داده شود کمتر کسی به ان نگاه می اندازد.
به همین دلیل است که شرکت ها و کمپانی ها هزینه ی بسیار زیادی را بر روی طراحی رابط کاربری سایت خود می کنند.
هرچند شما لازم نیست حساب های بانکی خود را برای داشتن یک سایت زیبا خالی کنید. چون امروزه با وردپرس به راحتی می توانید یک سایت زیبا با هزینه مناسب داشته باشید.
همچنین نکته دیگری که برای بهتر شدن محتوا می توانید بکار ببرید استفاده از اینفو گرافی، موشن گرافی، تصاویر و نمودار ها برای انتقال مفاهیم به کاربران است.
برای مثال ما می خواهیم بگویم جستجوی صوتی 3.7 برابر از جستجوی تایپی سریعتر است. یا تعداد سرتیتر هایی که شامل اعداد هستند نرخ کلیک ان ها ۳۶٪ بالاتر است. همچنین اینکه جایگاه اول در بین نتایج گوگل ۸۵٪ بیشتر از نتایج دیگر کلیک می خورد را به راحتی می توان با تصاویر زیر به کاربران نشان داد.
سوالات متداول
سه استراتژی برتر سئو چیست؟
شماره 1 بهینه سازی وب سایت شماره 2 ارسال منظم محتوا شماره 3 لینک سازی
آیا سئو یک استراتژی یا تاکتیک است؟
استراتژی سئو برنامه جامع و بلند مدت شما برای دستیابی به اهداف تجاری است. تاکتیک های سئو گام های ملموسی هستند که برای اجرای استراتژی خود برمی دارید
چرا استراتژی سئو مهم است؟
در ساده ترین عبارت، سئوی خوب، دید شدن سایت شما را بیشتر می کند. این بدان معناست که هر چه افراد بیشتری وب سایت شما را ببینند، ترافیک آنلاین شما بیشتر می شود و شانس شما برای ارائه محصول یا خدمات خود به تعداد بیشتری از مردم بیشتر می شود.
استراتژیست سئو چیست؟
نقش استراتژیست سئو ایجاد و اجرای استراتژی های سئو است که با KPI های مشتری هماهنگ هستند. او مسئول رعایت جدول زمانی و ارائه کار با کیفیت بالا است
چک لیست سئو داخلی چیست؟
چک لیست سئو داخلی فرآیند بهینه سازی محتوا در وب سایت شما است. این شامل بهینه سازی هایی است که در محتوای وب سایت شما انجام می شود و مواردی از قبیل هدینگ، چگالی کلمات کلیدی، عانوان سئو، توضیحات متا و ... را شامل می شود.