انواع سئو

انواع سئو (Types of SEO) یکی از مهم ترین آموزه هایی است که هر سئوکار و هر کسی که می خواهد وب سایتی ایجاد نماید و آن را بهینه سازی کند، باید بیاموزد. بنابراین با ما همراه باشید تا در این مقاله، از آخرین آپدیت انواع سئو مطلع شوبد.

انواع سئو کدام است؟

سئو را از هر جنبه، می توان به دسته های بسیاری تقسیم بندی کرد:

سئو را می توان از لحاظ نوع رویکرد اخلاقی آن به چهار دسته تقسیم بندی کرد:

  • White Hat (کلاه سفید)
  • Black Hat (کلاه سیاه)
  • Gray Hat (کلاه خاکستری)
  • Negative (منفی)

اگرچه برخی از افراد، این 4 دسته را به طور کلی انوع سئو می نامند اما عبارت صحیح تر آن است که بگوییم، این 4 مورد فقط دسته بندی های اخلاقی سئو هستند که به روش کاری شما در ارتقا و بهبود وب سایتتان توجه دارد و به طور کلی این گونه اظهار دارد که برخی از روش ها می توانند سئو سایت شما را تقویت سازند اما مطابق با قوانین گوگل و سایر موتورهای جست و جوگر نیستند و برخی از روش ها نیز مورد تایید گوگل هستند.

سئو را از لحاظ نوع تمرکز بر محیط داخلی و خارجی وب سایت، به دسته های زیر تقسیم بندی کرد:

  • On-Page (درون صفحه یا سئو داخلی)
  • Off-Page (خارج از صفحه یا سئو خارجی)

به طور کلی، سئو را از منظر نوع وب سایتی که روی آن تمرکز دارد، نحوه ی اعمال تغییرات، نوع مخاطب هایی که وب سایت روی آن ها متمرکز است و بسیاری از موارد دیگر، می توان به طبقه بندی های متعددی تقسیم بندی کرد و به همین علت، شاهد انواع سئو با عناوین زیر نیز می باشیم:

  • سئو تجارت الکترونیک
  • سئو فنی
  • سئو محلی
  • سئو بین المللی
  • سئو موبایل / سئو دسکتاپ
  • و ...

در ادامه، به بررسی برخی از مهم ترین انواع سئو می پردازیم.

سئو کلاه سفید (White Hat)

سئوی کلاه سفید را می توان یکی از بهترین و مشهور ترین انواع سئو دانست. به طور کلی، این سئو به تمامی مواردی می پردازد که وب سایت شما را با موتورهای جست و جوگر بهینه سازی می کند و روش های ارائه ی آن، مورد تأیید گوگل هستند. استراتژی های سئو کلاه سفید مطمئن ترین راه را برای بهبود رتبه بندی موتور جستجو در طول زمان ارائه می دهد. تکنیک های سئو کلاه سفید، به بهبود رتبه سایت شما کمک می کنند، اما نتایج ارگانیک و مثبت را نیز با اطمینان بیشتر به ارمغان می آورند. سئو کلاه سفید با ریسک بسیار کم همراه است و نتایجی که به دست می آورید در مقایسه با سایر انواع سئو ماندگاری طولانی تری دارند.

سئو کلاه سیاه (Black Hat)

تکنیک‌های سئو کلاه سیاه، از الگوریتم‌های جستجو سوءاستفاده می کنند و یا از آن ها برای کسب رتبه بالاتر در زمان بسیار کمتر استفاده می کنند. کسب و کارها و افرادی که می خواهند با کمترین تلاش نتایج فوری به دست آورند، دقیقاً همان کسانی هستند که از سئو کلاه سیاه استفاده می کنند. به طور معمول، سئو کلاه سیاه هزینه کمتری دارد زیرا از میانبرها برای به دست آوردن رتبه بهتر استفاده می کنید. بسیاری از تکنیک های سئو کلاه سیاه در دستورالعمل های گوگل ممنوع هستند بنابراین اگر تصمیم دارید از سئو کلاه سیاه استفاده کنید، زمانی که گوگل رتبه شما را کاهش می دهد یا وب سایت شما را به کلی ممنوع می کند نیز باید بهای آن را بپردازید! چند نمونه از ترفندهای سئو کلاه سیاه عبارت اند از :

  • کپی کردن محتوا (سرقت ادبی)
  • کلید واژه پر کردن یا پنهان کردن آن با استفاده از متن سفید در پس زمینه سفید
  • بک لینک ها و نقل قول های خریداری شده
  • داشتن صفحات مشابه متعدد با تغییرات جزئی در محتوا، با نام مستعار صفحات درگاه
  • محتوای بی کیفیت که نشان دهنده فقدان محتوای مؤثر یا مفید است

سئو کلاه خاکستری (Gray Hat)

سئو کلاه خاکستری نیز از انواع سئو است که بین سئو کلاه سفید و کلاه سیاه قرار می گیرد. گوگل تکنیک های سئو کلاه خاکستری ممنوع نمی کند اما توجه داشته باشید که ممکن است در آینده مجبور شوید برای استفاده از سئو کلاه خاکستری جریمه بپردازید. تنها دلیلی که کسب و کارها از این تاکتیک ها استفاده می کنند، مقرون به صرفه بودن آن هاست. به خاطر داشته باشید که تکنیک های کلاه خاکستری می تواند به رشد سایت شما کمک کند، اما منجر به اثرات منفی در آینده می شود و کسب و کار شما را بیشتر خراب می کند. چند نمونه از سئو کلاه خاکستری عبارت اند از:

  • استفاده از مقالات کلیک طعمه
  • محتوای چرخشی، محتوای استفاده مجدد یا استفاده از همان محتوا با تغییرات جزئی
  • بررسی های پرداخت شده
  • تبادل لینک

سئو منفی (Negative)

سئو منفی به استفاده از سئو کلاه خاکستری و تاکتیک های سیاه در وب سایت رقیب برای آسیب رساندن به آن اشاره دارد. شما می توانید سئوی منفی را بین کسب و کارها و رقیب هایی که سعی دارند یکدیگر را پایین بیاورند، تشخیص دهید. با آسیب رساندن به رقیب خود، این امکان به شما داده می شود که در نتایج جستجو بالا بروید. وقتی شخصی سئوی منفی را در سایت شما انجام می دهد، سعی می کند به اعتبار و رتبه شما آسیب برساند تا رتبه خود را بهبود بخشد. چند نمونه از سئو منفی عبارت اند از: پ

  • ایجاد لینک های غیر طبیعی به وب سایت رقیب
  • ارسال نظرات منفی عمدی در مورد محصول/خدمات رقیب
  • هک کردن وب سایت های رقیب و تغییر محتوای آن ها

سئو درون صفحه (On-Page)

سئو روی صفحه بیشترین استفاده را برای کسب و کارها برای بهینه سازی وب سایت دارد. به عبارت ساده، تاکتیک‌های سئو داخلی به تغییراتی اشاره می کنند که در وب‌سایت خود ایجاد می کنید که عملکرد آن را بهبود می بخشد. سئوی درون صفحه شامل تکنیک های مختلفی مانند بهینه سازی کلمات کلیدی، برچسب های عنوان، تگ های alt، ایجاد محتوا، لینک سازی داخلی و غیره است. سئو درون صفحه یا سئو داخلی، می تواند شامل این اقدامات باشد:

  • تحقیق کلمات کلیدی
  • ساختار URL
  • پیوند داخلی
  • تگ های Alt
  • توضیحات متا و غیره

بهینه سازی کلمات کلیدی اساسی ترین فرآیند در سئو است. هنگامی که کاربران اینترنت جست و جو را شروع می کنند، از کلمات کلیدی مختلفی برای تولید فهرستی از نتایج مرتبط استفاده می کنند. برای اینکه مشتریان بالقوه شما بتوانند کسب و کار شما را پیدا کنند، باید تحقیقات کلمات کلیدی را انجام دهید. این به شما کمک می کند عبارات کلیدی را که مردم برای جستجوی محصولات یا خدمات شما استفاده می کنند، آشکار کنید. علاوه بر این، می توانید از آن کلمات کلیدی در وب سایت خود در مکان‌های برجسته مانند عنوان صفحه، عنوان، و توضیحات متا و غیره استفاده کنید. بهینه‌سازی ساختارهای URL یکی دیگر از تاکتیک‌های رایج سئو داخلی است. URL های سفارشی به بهینه سازی سایت شما کمک می کنند و همچنین به مخاطبین کمک می کنند تا وب سایت شما را به خاطر بسپارند.

سئوی خارج از صفحه (Off-Page)

سئوی خارج از صفحه یا همان سئوی خارجی همان طور که از نامش پیداست، مربوط به بهینه سازی هایی است که خارج از وب سایت شما انجام می شود. فاکتورهای بسیاری برای سئوی خارج از صفحه وجود دارد برای مثال اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی. پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی به شما این امکان را می دهند که محتوای وب سایت خود را از طریق پست کردن در وب سایت‌های مختلف مانند فیس‌بوک، اینستاگرام یا توییتر بیشتر به اشتراک بگذارید .

تکنیک های سئو خارج از صفحه به بهینه سازی وب سایت شما اشاره دارد که در وب سایت شما انجام نمی شود. به عبارت دیگر، سئوی خارج از صفحه ارتباط را تقویت می کند و بر اشتراک گذاری وب سایت شما با وب سایت های دیگر تأثیر می گذارد. هدف اصلی این تکنیک ها ایجاد اعتبار برای وب سایت شما است. بک لینک های با کیفیت، با ارزش ترین عنصر در سئو خارج از صفحه هستند. وقتی تعداد زیادی لینک از سایت های مرتبط و معتبر به وب سایت شما اشاره می کنند، موتورهای جستجو فکر می کنند که سایت شما ارزشمند و قابل اعتماد است. شما می توانید این امتیازات را از طریق پست مهمان و تکنیک های مختلف لینک سازی نیز به دست آورید .

سئو فنی

سئوی فنی از انواع سئو می باشد که با بخش غیر محتوایی وب سایت شما سروکار دارد. این شامل روش هایی برای بهبود پایه و ساختار وب سایت شما است. این تکنیک ها منجر به خوانایی بهتر وب سایت شما می شود، تجربه کاربری را بهبود می بخشد و در نتیجه به موتورهای جستجو کمک می کند تا وب سایت شما را به عنوان یک وب سایت با کیفیت بالا ثبت کنند.

سرعت بارگذاری وب سایت، پاسخگویی و نمایه سازی از عناصر محبوب سئو فنی هستند. بهبود معماری سایت، داده های ساختار یافته و امنیت سایر عوامل مهمی هستند که در سئو فنی قرار می گیرند.یکی از بزرگترین جنبه های سئو فنی، سرعت بارگذاری وب سایت شما است. هنگامی که کاربران روی URL سایت شما کلیک می کنند، نمی خواهند قبل از اینکه وب سایت شما روی صفحه نمایش داده شود، خیلی منتظر بمانند. برای بهترین نتایج، باید مطمئن شوید که سایت شما به سرعت بارگذاری می شود.

سئوی محلی(Local)

اگر یک کسب و کار محلی هستید، بهترین راه برای نشان دادن نام خود در مقابل مشتریان بالقوه و مشتریان منطقه خود این است که مطمئن شوید در جستجوهای محلی قابل مشاهده هستید. در واقع، 46 درصد از جستجوها در گوگل، به هدف جستجوی محلی هستند. اینترنت، یافتن مشاغل نزدیک خود را برای مصرف کنندگان آسان تر از همیشه کرده است.

سئو بین المللی

سئو بین المللی، همان گونه که از نامش پیداست به بررسی سئو وب سایت شما از دیدگاه بین المللی می پردازد. طبیعی است که اگر بخواهید در حوزه ی بین المللی کار کنید، باید عناصر بسیاری را همسان با سطح بین المللی کنید و تغییرات عمده ای نسبت به یک وب سایت محلی ایجاد کنید. سئو بین المللی از انواع سئو می باشد که به شما کم می کند ساختار وب سایت، ناوبری، عناصر مربوط به زبان ها، تبلیغات و تمامی عناصر وب سایت خود را مطابق با یک عرصه ی بین المللی کنید که دیگر مخاطب شما از کشور شما نمی باشند و بسیاری از ساختار ها را باید همسان با عملکرد آن ها تغییر داد.