ریچ کارد (Rich Card)، قالبی برای بهبود تجربه ی کاربران تلفن همراه است. ریچ کارد نیز همانند ریچ اسنیپت (Rich Snippet) سبب بهتر دیده شدن محتوا برای کاربران می شود. ریچ کارد دارای نشانه گذاری هایschema.org است و روشی بسیار عالی برای دیده شدن وب سایت ها در دستگاه های تلفن همراه است. ریچ کارد به کاربران موبایل کمک می کند تا به سرعت آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا کنند. استفاده از ریچ کار همراه با ریچ اسنیپت به وب سایت شما در دیده شدن بیشتر توسط کاربران کمک می کند. برای آشنایی بیشتر با ریچ کارد با ما همراه باشید.
ریچ کارد چیست و چگونه عمل می کند؟
گوگل در سال 2016 ریچ کارد برای سئو را به عنوان روشی جدید برای صاحبان سایت به منظور ارائه پیش نمایش از محتوای خود در صفحه نتایج موتور جستجو راه اندازی کرد. ریچ کارد محتوای ساختار یافته ای مانند طرحواره را در قالبی جذاب تر و بصری نشان می دهند و می توانند ترافیک سایت شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. ریچ کارد و به طور کلی مواردی که مربوط به بهبود تجربه ی کاربران تلفن همراه و همچنین بهبود محتوای ساختار یافته برای دسترسی بهتر مخاطبان است، روز به روز برای گوگل اهمیت پیدا می کند. بنابراین هرچقدر که روی این موارد در وب سایت خود سرمایه گذاری کنید و سئو را از این لحاظ بهبود بخشید، به ارتقای وب سایت شما بسیار کمک می کند.
به عبارت دیگر، ریچ کارد آن دسته از نتایج جستجو هستند که در تلفن همراه شما در بالای صفحه ظاهر می شوند. آن ها به گونه ای ارائه شده اند که می توانید انگشت خود را به سمت راست یا چپ بکشید تا بتوانید نتایج دیگر را به راحتی مشاهده کنید. برای آن که ریچ کارد داشته باشید، باید داده های ساختار یافته را به وب سایت خود اضافه کنید. داده های ساختاریافته اطلاعاتی هستند که شما به کد وب سایت خود اضافه می کنید تا درک آن را برای موتورهای جستجو آسان تر کنید. موتورهای جستجوی بزرگ ازSchema.org استفاده می کنند. این واژگان به طور جمعی توسط گوگل، بینگ، ایندکس و یاهو توسعه داده شده است تا بتوانند زبان مشترکی داشته باشند که درک وب سایت ها را آسان تر کند. با ریچ کارد، شما به موتورهای جستجوگر می گویید که برای مثال این محتوا، یک دستور پخت غذا است. این گونه دیگر موتورهای جستجو نیازی ندارند تا کاوش بسیاری کنند تا متوجه محتوای شما شوند و در نتیجه احتمال نشان داده شدن محتوای شما برای مخاطبان بیشتر است. البته ریچ کارد برای کاربران تلفن همراه بهینه شده است.
چگونه متوجه شوم که داده های من برای ریچ کارد ساختار یافته است؟
برای این منظور ابتدا باید در کنسول جستجوی گوگل ثبت نام کنید. در کنسول جستجوی گوگل می توانید بررسی کنید که آیا وب سایت شما داده های ساختار یافته دارد یا نه و همچنین می توانید متوجه شوید که آیا ریچ کارد در وب سایت خود دارید یا خیر.
تفاوت ریچ کارد و ریچ اسنیپت چیست؟
تفاوت اصلی بین ریچ کارد و ریچ اسنیپت این است که ریچ اسنیپت تغییری در سلسله مراتب SERP ندارد. گوگل به سادگی یک نتیجه جستجو را بهبود می بخشد تا اطلاعات بیشتری را بر اساس آنچه الگوریتم مفید می داند یا پاسخ به یک سوال خاص ارائه دهد. از طرف دیگر ریچ کارد نیاز به جداسازی دارد. وقتی ریچ کارد به درستی پیادهسازی می شود، پیامد آن بهبود یک نتیجه موجود نیست، بلکه افزودن یک نتیجه جستجوی جداگانه، به شکل کارت است که در بالای همه نتایج (عمدتاً در SERP تلفن همراه)، قرار میگیرد.
ریچ کارد بیشتر در تلفن همراه ظاهر می شود و اساساً نوعی بسط ریچ اسنیپت است. از آنجایی که تلفن همراه در بحث ترافیک و جستجو از دسکتاپ پیشی گرفته است، ریچ کارد روز به روز مهم تر می شود. پیش بینی می شود که در آینده، ریچ کارد ها بتوانند فرصت های تعامل بیشتری را برای کاربران فراهم کنند تا کاربران آزادی و راحتی داشته باشند و به سرعت به اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
ریچ کارد گوگل چگونه ساخته می شود؟
ریچ کارد با استفاده از ریچ اسنیپت، شکلی از نشانه گذاری داده های ساختاریافته است که از کتابخانه Schema.org برای طبقه بندی و نشانه گذاری داده های دیجیتال استفاده می کند. نشانه گذاری داده های ساختاریافته به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای وب سایت شما را درک کنند تا مرتبط ترین نتایج را برای درخواست کاربر ارائه دهند.
مراحل ایجاد ریچ کارد چیست؟
از راهنمای نشانه گذاری داده های ساخت یافته گوگل برای پیاده سازی داده های ساختار یافته در سایت خود استفاده کنید. نوع داده را برای داده هایی که می خواهید علامت گذاری کنید انتخاب کنید. نوع داده مهم است و بهگوگل کمک می کند تا داده های صفحه وب شما را دسته بندی کند. سپس آدرس وب سایت خود را جایگذاری کنید و روی "شروع برچسب گذاری" کلیک کنید. یک HTML ایجاد کنید و به سایت خود اضافه کنید. دقت نشانه گذاری خود را با استفاده از ابزار تست داده های ساختار یافته بررسی کنید.
همه داده های ساختاریافته برای پذیرش در نتایج جستجو واجد شرایط نیستند. دستورالعمل های فنی و کیفی خاصی وجود دارد که باید از آن ها پیروی کنید. گوگل هشدار میدهد که نقض این دستورالعمل ها ممکن است باعث شود که وبسایت یا صفحه شما برای نتایج ریچ (غنی) واجد شرایط نباشد و معمولاً با یک اقدام دستی در گزارش عملکرد دستی کنسول جستجو به شما هشدار داده می شود.
شما می توانید انواع داده ها را در وب سایت خود با استفاده از فرمت های Microdata، JSON-LD یا RDFa نشانه گذاری کنید، با این حال، خود گوگل استفاده از JSON-LD را توصیه می کند. استفاده از JSON-LD بسیار ساده است. گوگل همچنین توصیه می کند دسترسی به صفحات داده های ساختار یافته خود را به Googlebot مسدود نکنید. علاوه بر ابزار تست داده های ساختار یافته (که می تواند به شما در تست انطباق با این دستورالعمل های فنی کمک کند)، می توانید از ابزار بازرسی URL نیز برای شناسایی هرگونه خطای فنی استفاده کنید.
نقش ریچ کارد در سئو چیست؟
ریچ کاردها سبب می شود تا گوگل، محتوای شما را برای کاربران (به خصوص کاربران موبایل) در رتبه های بالا نمایش دهد. اگر وب سایت شما دارای داده های ساختار یافته ی منطبق با ریچ کارد نباشد، به شدت ممکن است به فرایند سئو شما لطمه وارد کند. البته در نظر داشته باشید که برخی از وب سایت ها نسبت به برخی دیگر، نیاز به ریچ اسنیپت و ریچ کارد کمتری دارند. میزان استفاده ی شما از قطعات غنی شده باید بر اساس نوع محتوای شما باشد. به طور کلی، استفاده از ریچ اسنیپت و ریچ کارد می تواند فرایند سئو سایت شما را بسیار بهبود بخشید و میزان دیده شدن شما توسط کاربران را بسیار بالا تر ببرد. بنابراین اگر تاکنون به این مسئله توجهی نداشته اید، به وب سایت خود سری بزنید و محتوای خود را برای قطعات غنی، ساختار یافته کنید.